АКЦЕНТИ

Даниела Русева: ДБГ ще работи за силни местни коалиции
Публикувано на 04.10.2017 в Актуално, Акценти, прочетено 54 пъти

ДБГ ще работим за силни местни коалиции. Ние в Шумен сме доказали, че можем да си сътрудничим с различни хора, когато общата цел е подобряване на средата в общината и прозрачност в управлението.

Това каза пред телевизия Шумен Даниела Русева, областен координатор на ДБГ – Шумен и общински съветник в ОбС – Шумен, председател на правната комисия.

И Меглена Кунева, и Димитър Делчев дадоха за пример Шумен, защото всички отчитат, че екипността, която демонстрираме при работата си тук е най-важна, добави тя.

Трябва да подкрепяме местната политика, да се фокусира акцентът върху хората по места, а погледът да не е вперен само в националните въпроси, категорична бе тя.  

Уважавам решението на г-жа Кунева да се оттегли от председателския пост и най-вече, че тя ще остане в политиката, тъй като нейният опит е ценен не само за ДБГ, но и за България, коментира Русева по повод Четвъртото национално събрание. Всички делегати от Шумен подкрепихме Димитър Делчев, заяви тя.

Като член на Изпълнителния съвет Димитър Делчев отговаряше за Шумен и многократно е бил с нас на срещи в областта. След един широк разговор в Плиска с местните хора той изготви законопроект за старите столици и успя да събере подкрепа от шуменски депутати от различни парламентарни сили и се ангажира с нашата кауза, въпреки че не беше избран от този регион. Това ни доказа, че той е човек, който работи на терен, а не седи в някой офис да чака обаждания. От такива хора имаме нужда в политиката, затова не се учудвам, че толкова много структури му вярват, добави Русева. 

Основният акцент на работата на г-жа Кунева и ДБГ е борбата с корупцията. За жалост в предишния парламент с всякакви техники подготвеният от екипа на г-жа Кунева закон не беше приет. Сега всички политически сили „яхнаха“ тази вълна, но предлаганите закони са недоносчета. Един от основните моменти в закона на г-жа Кунева бяха анонимните сигнали – сега мн хора се страхуват да подават сигнали и поради факта, че трябва да си напишат името и това може да изтече и утре да бъдат уволнени, затова защитата на хората е важна, коментира Русева.  

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта