АКЦЕНТИ

Димитър Делчев: Предсрочни избори ще има – мнозинството не работи
Публикувано на 07.10.2017 в Актуално, Акценти, прочетено 385 пъти

Предсрочни парламентарни избори ще има. Мнозинството не работи, каза в "Седмицата" по Дарик радио Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

ДБГ поема път към антиГЕРБ кoалиция и ще работим за разбиването на монопола им по места. „Моделът Делян“ не е само в Хасково, в много български общини има по един човек, който раздава постовете, парите за обществени поръчки и се изживява като местния феодал и това трябва да бъде прекратено, каза Делчев.

Ще изпратим искания по Закона за достъп до обществена информация до общини и министерствата да ни предоставят списъка на назначените лели, чивочовци, братовчеди и други роднини. Искаме да видим колко голям всъщност е този проблем, добави той.

Място в широкото обединение и антиГЕРБ коалицията имат всички партии, организации и местни коалиции, които искат промяна в
страната. Такива не са БСП и ДПС, които пригласят на ГЕРБ в техните постановки, и разговор с тях нямаме. Патриотите са потенциален партньор по места, но без Атака, каза Делчев.

Основна цел на това широко обединение е постигане на сигурност, борба с корупцията, добра бизнес среда и качествено образование, каквито в момента липсват, а промяната започва от местните избори, категоричен бе той.

ДБГ е силна партия и нашите общински съветници по места работят за изборите, допълни той.

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта