МЕДИИ

"Движение България на гражданите"-Перник приканва за "БойкоТ" на референдума
Публикувано на 07.01.2013 в Акценти, Медии, прочетено 1016 пъти

"Движение България на гражданите" - Перник  се обяви против референдума на 27 януари 2013 г. Местното ръководство на партията проведе на 4 януари акция  "На тъмно" заради оскъдната информация по поставения в допитването въпрос и се обяви за "БойкоТ" на предстоящия референдум. "Държавата ще изхарчи 14 милиона лева от парите на данъкоплатеца за безсмислен референдум, за да си стегнат редиците партиите. По същество допитването е покана за българите да подпишат един празен лист. Не знаем кой ще строи централата, колко ще струва, каква ще е цената на тока, какво ще означава новата централа за нас в екологичен, икономически и социален смисъл" коментираха активисти на България на гражданите в Перник.  Те отказват  да участват в референдума, защото според тях това е безсмислена дискусия, чиято цел е да отвлече вниманието от бедността, безработицата, фалитите на фирми и далаверите на властта.

"Ако веднъж се примирим с фарс, ще живеем във фарс винаги всички!", коментира по този повод областният координатор на партията в Перник Николай Бранков и обясни, че от партийната формация не желаят  първият референдум в демократичната ни история да е с етикет "фалшив"!
 
"Движение България на гражданите" пуска в интернет и социалните мрежи специален клип, с който приканва българите към БойкоТ на референдума за нова ядрена централа. Видеото е около 2 минути и е издържано в стил ала Барак Обама и Холивуд. Кампания за "БойкоТ" на референдума е с послание, че това първо в демократичната ни история допитване до народа е фалшиво, а бойкотът е активна позиция срещу "партийния картел" на ГЕРБ и БСП. БГ-гражданите обясняват, че не бива се гласува "за" или "против", след като малко преди вота информацията и за проекта "Белене", и за плановете на властта в енергетиката е оскъдна.

Тагове: България на гражданите, "Движение България на гражданите"-Перник, БойкоТ, референдум, фарс

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта