НАУЧИ ИСТИНАТА

Как се харчат милиони за бонуси на администрацията
Публикувано на 24.01.2013 в Медии, Научи истината, прочетено 1880 пъти

Проблемът не е , че в министерства са раздавани бонуси, а в това, че това е правено без да се спазват никакви правила, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Димитър Танев от ПП "Движение България на гражданите".

Знаем, че след скандала с бонусите от края на 2011 г. бе казано, че ще бъде направена реформа и допълнителни пари ще бъдат давани само по законовоустановения ред. В четири министерства обаче в края на миналата година са раздадени средства без да е спазено това условие, добави той.

По думите му през миналата година в здравното министерство освен че заплатите са повишени с 50%, са раздадени бонуси. Танев заяви, че заплатата на директор във ведомството е около 2600 лв., докато в Министерството на културата човек на същия пост получава с 600 лв. по-малко. Той попита откъде идва тази разлика. Според него в министерството на Десислава Атанасова не се върши по-добра работа от това на Вежди Рашидов. Принципно обаче Танев се съгласи с мнението на финансовия министър Симеон Дянков, че допълнителни възнаграждения могат да се дават за добре свършена работа.

По думите му вицепремиерът е потвърдил данните на "Движение България на гражданите", че 2100 души са назначени без конкурс в държавната администрация по време на управлението на ГЕРБ. Според Димитър Танев има съществени рискове за изпълнението на Бюджет 2013.
 
 

Тагове: Движение България на гражданите, Меглена Кунева, ГЕРБ, БСП, Избори, Манипулации, Коалиция, ДПС, Партия, Борисов, Димитър Танев, бюджет

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта