НАУЧИ ИСТИНАТА

Екипът на Меглена Кунева опроверга Сергей Игнатов за парите за наука
Публикувано на 30.01.2013 в Медии, Научи истината, прочетено 2004 пъти

Преди седмица в студиото на „Тази сутрин” вече бившият министър на образованието Сергей Игнатов заяви, че за периода 2007-2013 г. екипът на Меглена Кунева не е договорил и една стотинка от европейските фондове за българското образование и наука.

„България е единствената страна с 0 лева, 0 стотинки, договорени за наука и изследвания”, заяви тогава Игнатов. От екипа на Кунева реагираха веднага.

„Това е абсолютно невярно”, заяви проф. Камен Велев, който е председател на контролния съвет на „Движение България за гражданите”.

Пусни видеоПо думите му първата договорена програма е "Човешки ресурси", в които има две приоритетни оси - едната с 242 милиона и 774 000 евро. Втората е "подобряване на достъпа до обучение" и е за 194 220 милиона, или общо 430 милиона лева за образование само по тази оперативна програма.

„Това са от порядъка на 750 милиона евро, които са предвидени, насочени специално към полето на науката”, заяви Велев.

От "България за гражданите" уточняват, че от 12 новоприсъединени страни към Европейския съюз, единствено Чехия е договорила целево средства за наука и образование, а Словакия - само за образование.

проф. Камен Велев, председател на Контролния съвет на "Движение България на гражданите", пред БТВ

Тагове: Движение България на гражданите, Меглена Кунева, ГЕРБ, БСП, Избори, Манипулации, Коалиция, ДПС, Партия, Борисов, Истината, Образование

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта