МЕДИИ

Еми Барух: Борисов не изпуска случайно думи
Публикувано на 07.02.2013 в Медии, прочетено 1527 пъти

Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всички, които стоите тук, коментира премиерът Бойко Борисов. Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всички журналисти, подчерта той.

Няма случайно изпуснати думи - според основоположника на психоанализата Зигмунд Фройд така наречените "грешки на езика" представляват пропуснато действие, което се крие в подсъзнанието.

Искате ли да отгатнем какво се крие в подсъзнанието на Борисов?

Искате ли да си представим как ще се чувстваме в миазмите на една лепкава нечистоплътност, в която са разпилени капани и клопки от подземието, въжета, досиета, пликове и папки, заведени с входящите номера на едно безотчетно време?

Папките с делата на журналистите са отдавна подготвени. Не само на журналистите, впрочем. На министрите, на съветниците, на лекарите; на експертите, на социолозите, на блогърите; на зелените, на гневните, на митничарите; на депутатите, на писателите, на съдиите; на футболистите, на треньорите, на състезателите. На вчерашните, на днешните, на утрешните....

Ние всички бяхме предупредени. Броят на специалните разузнавателни средства, откакто Борисов е на власт се е размножил като злокачествено образование. Кой се противопостави на това?

Съюзът на журналистите? Съюзът на антикомунистите?... Десните? Жълтите? Червените? Съюзът на милиционерите?

Нима скандалът от края на 2010 година за неправомерното използване на СРС-та доведе до масови протести? Не!

Нещо по-позорно: министри от кабинета Борисов, които "не бяха събрани да се обичат", заявиха без притеснение, че нямат нищо против да бъдат подслушвани, с други думи, че приемат подслушването като елемент на доверие помежду им!

Да се случи нещо след това признание?

Коя съсловна организация се противопостави на едно такова допотопно нарушение на основни правила на демократичното общество?

Дори "гневните" не се разгневиха, нито "младите" окупираха Орлов мост....

Споделеното от Борисов е нещо като недовършена чернова на неговата ненаписана оставка.

Коментар на Еми Барух, БГНЕС 

Тагове: Еми Барух, Бойко Борисов, СРС, журналисти, скандал

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта