АКТУАЛНО

Меглена Кунева в Пловдив-област: За да имаме растеж, трябва да почистим България от корупцията
Публикувано на 18.02.2013 в Актуално, прочетено 1024 пъти

"България е най-бедната страна в Европейския съюз. Трябва да има растеж на икономиката. И първото нещо за този растеж е да почистим България от корупцията. Няма как да има икономика от картели и манипулирани обществени поръчки“. Това заяви днес председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева по време на първата областна среща на движението за Пловдив, която събра над 700 души в Хисаря.  
Кунева представи пред симпатизантите на партията приоритетите в програмата с мото „България трябва да расте“. По думите й, премахването на корупцията и осигуряването на нормален бизнес-климат са ключови за  привличане на чужди инвеститори и за задържане на българските.
 
Премахването на връзкарския принцип е особено важно за растежа на икономиката, подчерта още Кунева и допълни, че докато за да произвеждаш в България бира, ти трябва телефонът на премиера, докато се печелят позиции без конкурси от некадърни, но приближени  до властта хора и докато общините, които не са от ГЕРБ, са стиснати за гушата, растеж не може да има. 
 
„Движение България на гражданите“ категорично ще работи за преустановяването на тази практика“, заяви Кунева и подчерта, че другите приоритети на движението са образованието, подобряване качеството на администрацията, ефективното усвояване на еврофондовете. 
„Имам една голяма новина за всички следващи правителства - пари няма и трябва да се набележат ясни приоритети, категорична бе Кунева. Тя посочи, че държавата не може да остъпи от битовата и имуществената сигурност на хората, от грижата за пенсионерите и специалното внимание за майките и младите хора предвид демографската криза. Има и много сфери като браншовия контрол например, които държавата може да отстъпи на гражданите, подчерта още лидерът на движението.
 
„Това, че в тази зала имаме над 700 души, а в областта - хиляди симпатизати, е сигурен знак, че даже и в по-малките населени места започва една трайна тенденция към преодоляване на страха, който управляващите умишлено се опитаха да ни внушат в последните 4 години и че много от хората виждат в „Движение България на гражданите“ волята и смелостта да върне България към нормалността и да бъде алтернативата на сегашния безумен политически модел“, коментира координаторът за Пловдив-област Дани Каназирева. В анализа си за свършеното за периода тя благодари на екипите в 17-те общини в областта за активната им работа в последните месеци и пожела изборна победа на изборите през месец юли. 
 
В отговор на въпрос за забавените земеделски плащания и анонса на правителството, че ще тегли заем с държавни ценни книжа, за да покрие плащанията на селскостопанските производители, организационният секретар на движението Калин Томов коментира, че ако на 47-ия ден от влизането на бюджета в сила стане ясно, че не си предвидил 1 млрд. лв. за земеделските плащания, значи си крайно некомпетентен и правителството да си носи отговорността.
 

Тагове: българия на гражданите, меглена кунева, пловдив, хисаря, дани каназирева, икономика, растеж,

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта