МЕДИИ

Корман Исмаилов предизвиква Делян Пеевски на дебат за европейското бъдеще на смесените региони у нас
Публикувано на 14.04.2014 в Актуално, Акценти, Медии, прочетено 974 пъти

РБ няма да допусне подмяната на вота на българските мюсюлмани, ДПС и Бареков са политически клонинги на мафията.

РБ няма да остави европейското бъдеще на смесените региони в ръцете на Доган и Пеевски, заяви лидерът на НПСД Корман Исмаилов по време на редовната пресконференция на Реформаторския блок днес. Очаквам включването на Пеевски в предизборната кампания на ДПС за евровота и го призовавам на дебат за отношението му към десетките хора, напуснали България разочаровани и отвратени от политиката на преяждане и затлъстяване с пари и власт, каза той.

Лъжа и подмяна е твърдението, че Пеевски е издигнат за евродепутат от структурите на ДПС, защото той е номинация от сараите на Ахмед Доган, каза Исмаилов.  РБ започва активна кампания срещу модела Доган, който политически мополизира смесените региони и ги държи в бедност и зависимост от контролираната от ДПС местна и централна адмистрация. Този политически манталитет е антиевропейски, подчерта лидерът  на НПСД. Срещнах се с представители на 12 000 български турци в Гент, Белгия, където има още 10 000 нерегистрирани сънародници, които  са избягали от корупцията и политическия рекет в родината ни. Тези хора споделиха, че са възмутени от тоталния контрол на ДПС в смесените региони и от корупцията в държавата от най-ниското до най-високо равнище. РБ е новото решение на проблемите на тези региони, подчерта Исмаилов.

Лидерът на БЗНС и кандидат за евродепутат от РБ Николай Ненчев заяви, че моделът  Доган унищожи българското земеделие, като лиши българските производители от информация и достъп до европейско финансиране. Решение на тези проблеми РБ вижда в създаването на земеделски гаранционен фонд за подпомагане на дребните и средни зеделски стопанства при кандидатстването за европейско финансиране. Към РБ работи група, която ще информира всички земеделски и ще им помага в работата по европроектите, съобщи той. Към РБ е създадена и група, която обработва сигналите за корупционни практики с евросредства в зеделието, каза Ненчев. Партията на Бареков е проект на мафията, защото дезинформира българското общество относно земеделците и тяхното политическо представителство. Прекалено спокойно Сергей Станишев допусна депутатът от БСП Румен Йончев да напусне левите редици, посочи Ненчев и допълни, че изстрадалите по лагери истински земеделци са в редиците на РБ.

Говорителят на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев каза, че една от задачите на реформаторите е да спрат политическата подмяна, която мафията упражнява години наред в България. Той даде пример с  разбиването на сдружените зеделци, с подмените в редиците на обединената десница и  средната класа, с капсулирането на българските турци и обричането им на крайна бедност и засимост. Десетки хиляди избягаха в Белгия от този феодален модел на ДПС, а Пеевски иска да отиде при тях като евродепутат, това и на символно равнище не може да бъде прието, подчерта той. Кънев каза, че до момента от РБ са изпитвали гнусота да влизат в дебат с хора като Пеевски, но повече не може да бъде допусната тази подмяна, тръгнала от фалшифицирането на БКП в БСП. Откритите дебати само ще покажат ментето от оригинала в политиката на защита на българските земеделци и българските турци,  защита на малкия и среден бизнес. Дали ментето обаче няма да избяга, запита риторично той, визирайки Пеевски и ДПС.  Корман Исмаилов припомни, че на последните избори лидерът на ДПС Лютви Местан избяга от дебатите по тези теми.

Доскорошните активисти и избиратели на ДПС вече няма да подкрепят модела Доган, защото имат алтернатива в лицето на РБ, каза той.  Никой и нищо не вирее след модела Доган в смесените региони, ето защо нашите съграждани трайно се заселват в чужбина, колкото и да не им се иска и да страдат от носталгия до родните си места, обясни Исмаилов. Десният възглед за модерен патриотизъм е обединение на нацията независимо от етноста и религията на българските граждани, независимо къде живее в село или град, и независимо дали е на българска територия или на европейска, подчерта в заключение Радан Кънев.

   

Тагове: Корман Исмаилов, Делян Пеевски, дебат, смесените региони, РБ, вот, български мюсюлмани, ДПС , Бареков,мафия

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта