МЕДИИ

Меглена Кунева в Хасково: Скандалът с личните данни е димка
Публикувано на 16.04.2014 в Актуално, Акценти, Медии, прочетено 941 пъти

Скандалът  с откраднатите личните данни е димка, която омайва избирателите с внушението, че всички политици са безчестни и„всинца са маскари“ – затова няма смисъл да се гласува. Задавам въпроса КОЙ носи отговорност за ситуацията, КОЙ е виновен и върху НЕГО да се стовари цялата строгост на закона. Добре дошли в страната на платените гласове! Управляващите трябва да отговорят КОЙ носи вината за това безобразие. Не може да няма никаква реакция от тяхна страна. Това заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева на пресконференция в Хасково.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски каза, че РБ не е далеч от мисълта за провокация. Който е  виновен да си понесе последствията, призова той. Това е мащабна провокация, с цел да се каже, че е без смисъл да се гласува, допълни и организационният секретар на РБ Найден Зеленогорски и каза, че ако не се вярва на политическото у нас, ще бъде удар срещу държавността. Лидерът на БЗНС Николай Ненчев обърна внимание, че опитите да се рекламира Евразийския съюз, а не ЕС, ще бъдат категорично разобличавани от РБ.
 
България престана да се присъединява към Шенген, еврозоната, банковия съюз, липсва интензивност на реформите  у нас. България трябва да бъде сред съоснователите на Европейския енергиен съюз, което ще ни даде с 30 % по-евтин газ, каза Кунева и добави, че цялата индустрия, производствата и цените на стоките завися от цената на газа. Сами няма да успеем да я намалим, ако няма обща европейска енергийна политика, обясни Кунева.
 
Като философия на социалната политика на РБ тя посочи да се подкрепят работещите бедни и хората, които сами не могат да посрещнат нуждите си. Обществото е силно, когато членовете му са солидарни един с друг - тогава и държавата става силна, заяви още тя.
 
На въпрос за конфликта между ЕРП-та и НЕК, Кунева каза, че българските регулатори не са независими и затова не могат да упражняват контрол, нито да стимулират отраслите в защита на потребителските интереси. Като бивш комисар в защита на потребителите ще ви кажа, че рецептата за решаване на конфликта е в добрия регулатор. Управляващите трябва да спрат да уволняват и назначават кадрите в регулатора. Мога да посоча списък с мерки за добра политика в защита на потребителите, който работи добре в цяла Европа, но тук – не. Това с ЕРП-та е флирт, не е истинска политика, заяви още първият български еврокомисар и посочи, че лицензи се вземат, когато има предявени искания и те системно не се  изпълняват, а за българския регулатор изобщо не е ясно дали е имал такива искания.
 
Николай Ненчев заяви, че смята проблемът с  ЕРП–та за  предизборна игра на БСП и ДПС, които правят реверанс към АТАКА, за да ги изтеглят с повече гласове на изборите. След евровота, ако няма предсрочни избори, този проблем ще утихне, прогнозира Ненчев.
 
Лидерът на НПСД Корман Исмаилов каза, че никой не отива от добро да живее в чужбина, но и никой не отива в Москва, а в Европа. Цели емигрантски общности от български граждани вече има трайно заселени в Белгия, Германия, Англия, посочи той и добави, че България е член на ЕС и НАТО, а не може да приложи елементарни европейски стандарти за гражданите си като останалите страни от ЕС.  

Тагове: Меглена Кунева, Хасково, скандал,лични данни, РБ

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта