ПАРЛАМЕНТ

Н. Ананиев посочи над 3,5 пъти разлика между регистрираните служители в Южен поток според Министерството на енергетиката и броя им според Апис
Публикувано на 03.06.2016 в Актуално, Акценти, Парламент, прочетено 481 пъти

Настимир Ананиев посочи над 3,5 пъти разлика между регистрираните на трудов договор служители в Южен поток според данните на Министерството на енергетиката и броя им според системата Апис.

Защо дружество, което не развива дейност, генерира годишен разход за 2015 г. в размер на 4,5 млн. лв., попита от трибуната на НС днес народният представител от ДБГ Настимир Ананиев министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

В рамките на парламентарния контрол днес Ананиев се обърна към Петкова и с втори въпрос - какъв е планът за прекратяване на дружеството и излизане на държавата от него.

Министър Петкова каза, че има 6 служители в Южен поток. Според системата Апис обаче те са 20, уточни Ананиев, като препоръча на министъра да прецизира и провери подадената й информация и да предостави на народните представители реални данни за заетите в дружеството.

Ананиев напомни, че според предоставената му официална информация в ЮП България има 20 служители към март 2016, а данните за април още не са налични, за да се види продължава ли страната да плаща за дейност на дружество по проект, от който България официално не е част и не изпълнява.

Тагове: Настимир Ананиев, Теменужка Петкова, въпрос, Южен поток, системата Апис

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта