АКЦЕНТИ

Трайков на дебата с Каракачанов: Патриотизмът не е за частно ползване
Публикувано на 11.10.2016 в Актуално, Акценти, прочетено 298 пъти


Построихме ограда на южната граница, а кога ще построим ограда с мафията, заяви в студиото на БТВ кандидатът на Реформаторите 

Патриотизмът не е за частно ползване. Интересите на България са над всичко и ние трябва да можем да мобилизираме ресурса и солидарността на съюзниците ни в защита на нашия национален интерес.

Това каза в дебата по БТВ днес кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, като добави, че национална сигурност за РБ е сигурност на нацията, добро здравеопазване, добро образование, справяне с бедността, демографската криза и обезлюдяването.

Построихме ограда на южната граница, а кога ще построим стена срещу мафията – каналджиите са тези, които вкарват мигранти, терористи, те са същите, които се занимават с проституция и наркотици, попита тай.  Има хванати мигранти, но няма хванати каналджии. Има намалена контрабанда, но няма хванати контрабандисти. Причината е в състоянието на съдебната система и върховенството на закона – те трябва да са обект на дълбоки реформи, каквито РБ вече започна, категоричен бе Трайков. Когато мигрантите влязат у нас, минават години, докато получат статут. Те трябва де са разделят според това дали са бежанци, дали носят риск от тероризъм или са икономически мигранти. И тук става дума за капацитета и на институциите, и на службите, добави той.

Според Трайков политиката на насилствената македонизация, извършвана от комунистическия режим, трябва да бъде разобличена. Нашите служби не трябва да са пробити от чужди държави, а да са професионални. Преди те бяха официални слуги на чужди държави и това трябва да се знае, подчерта също Трайков. Той напомни, че опонентът му също е бил в комунистическите служби и добави, че те са се провалили в отстояването на българщината на Балканите в продължение на десетилетия.

Тагове: Трайчо Трайков, дебат, bTV, Каракачанов, патриотизъм, частно ползване

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта