ПАРЛАМЕНТ

Зеленогорски: Президентът Радев да свика КСНС, за да гарантира приемственост
Публикувано на 19.01.2017 в Актуално, Акценти, Парламент, прочетено 336 пъти


Трябва в рамките на още този парламент новоизбраният президент да свика КСНС, за да гарантира приемственост и по приоритетите, свързани с националната сигурност, и по въпросите на сигурността на гражданите, и за бежанците. Тези около три месеца, в които ще има служебен кабинет и сме в средата на тежка зима, трябва да са подплатени от усилията на цялото общество и на българските политически сили. Това коментира пред журналисти в Парламента съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

Да се осигури приемственост чрез КСНС, на който да се очертаят приоритетите и пред служебния кабинет, е такава много добра институционална възможност в интерес на стабилността в страната, каза още Зеленогорски.

Нашата оценка за речта на бъдещия президент е, че беше по-скоро аналитична, а не реч на стратегически приоритети, отговори той на въпрос за оценката на РБ за изявлението на Радев пред депутатите. На въпрос защо президентът Радев е изпуснал нервите си в пленарната зала, Зеленогорски отговори: честно казано, надявах се един летец да е с по-здрава психика. По думите му, не става въпрос за реплики, на които президентът отговори, а става дума за България. Ние посочваме решението за сигурността в страната, което да даде спокойствие до следващите избори, добави той.

Тагове: Найден Зеленогорски, президент, Радев, да свика, КСНС, гарантира, приемственост

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта