АКЦЕНТИ

ДБГ призова министър Нанков да публикува докладите за резултатите и актуалното състояние на програмата за саниране
Публикувано на 01.08.2017 в Актуално, Акценти, прочетено 278 пъти

ДБГ отправи питане към министъра на регионалното развитие и благоустройството относно доклади за резултатите от санирането и актиалното състояния на програмата, каквито до този момент не е известни да има, въпреки решението на Народното събрание, такива да бъдат изготвени до 15 юли и 31 юли.


По Закона за достъп до обществена информация ДБГ иска от Нанков докладите да им бъдат предоставени или публикувани. Всички граждани трябва да знаят къде са изхарчени 2 млрд. от данъците им и да могат лесно да проследят това, коментира заместник-председателят на партията Димитър Делчев.

В последните седмици отново станахме свидетели на разпадащи се блокове, медийни публикации и разследвания показват използването на некачествени материали, получаваме сигнали за лошо изпълнение, затова от ДБГ питаме Нанков прави ли държавата проверки, преди да изплати сумата на строителите, добави Делчев.

Къде е и докладът от извършените от ДНСК проверки по сигнали от граждани, какъвто беше обещан от министъра, питат още от ДБГ.

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта