АКЦЕНТИ

Меглена Кунева ще бъде част от Комисията за независими видни личности на организацията на Европейските политически партии
Публикувано на 15.08.2017 в Актуално, Акценти, прочетено 1634 пъти

Меглена Кунева и Антонио Виторино бяха поканени от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да влязат в състава на Комисията на независими видни личности на организацията на Европейските политически партии. Номинацията на двамата бивши европейски комисари за представители на Европейската комисия в органа беше потвърдена единодушно на заседание на комисарите. 
 
По двама представители имат и Европейският парламент, и Европейският съвет. Основната функция на структурата ще бъде да дава становища относно придържането на европейските политически партии и фондации към основните европейски ценнoсти, както и спазването на регламента относно статута и финансирането. 
 
Комисията ще започне работа през октомври. Членовете й ще се събират за заседания, съобразно собствен график. 
 
Меглена Кунева и Антонио Виторино са номинирани заради успешната им работа като европейски комисари. Повод за поканата към Кунева е и политическият й опит, както множеството отличия, които е получила за принос към европейската политика.

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта