АКЦЕНТИ

Калоян Петров, областен координатор на ДБГ: Казусът „Железник“ е строзагорската КТБ. За некадърност или за корупция става въпрос?
Публикувано на 09.10.2017 в Актуално, Акценти, прочетено 40 пъти

Като дясно – центристка партия ДБГ се нуждае от още вътрешно укрепване, а като най-голямата такава партия да бъде  център на широка дясна коалиция заедно с граждански организации и професионално експертни личности. Това сподели в ефира на ТВ Стара Загора днес областният лидер на ДБГ Калоян Петров. Той представи и новия лидер на партията 33-годишния юрист Димитър Делчев отбелязвайки, че единствено ДБГ показа как се поема политическа отговорност след провал. Областният лидер коментира и няколко местни теми, които ще постави за обсъждане в бъдещата анти-ГЕРБ платформа на местно ниво.

За казусът Бедечка препотвърди, че ДБГ винаги е била за запазване на парка, но оспори казаното преди време от кмета на града, че накрая всички ще бъдат доволни. Според него Живко Тодоров е в капан, а 15% гласували на референдума го правят провален референдум. Все едно скъсахме 160 000 лв. на входа на общината. Петров призова общинарите да мислят по-дълновидно както за парка Бранителите на Стара Загора, така и за парк Аязмото, за мръсния въздух, за чистотата в града изобщо.

Като по-голям проблем той очерта случващото се в кв. „Железник“ и попита „За некадърност или за корупция става въпрос?“ Само след 3 години се прави ремонт на ремонта, виновни няма, но гражданите ще изплащат един заем от почти 6 млн. лв. Казусът „Железник“ е старозагорската КТБ , виновен не е само зам. кметът Калоянов.

Тази тема, проблемите с некачествените ремонти на улиците, гърбиците, за които няма стандарт, ще бъдат в центъра на обсъждането в работните групи на ДБГ.

Индустриална зона Стара Загора и професионалното образование са гореща тема под вниманието на бизнеса в града от доста време. И за да не заприлича Стара Загора на хотел, Петров предложи на Общината да ситуират изнесен офис на БАИ с цел да се използва пълно и адекватно експертния им потенциал.

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта