ПАРЛАМЕНТ

Димитър Делчев: Спорове не се решават с брадви и камъни. Държавата трябва да си свърши работата
Публикувано на 25.05.2015 в Актуално, Акценти, Парламент, прочетено 492 пъти

Спорове не се решават с брадви и камъни. Ситуацията в Гърмен ескалира, защото държавата и местната власт са липсвали години наред. ДПС като партия, която е управлявала общината в последното десетилетие, трябва да обясни защо не са взети мерки за незаконните постройки и кражбите. Това заяви в Благоевград Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии.

Според думите на Делчев законът трябва да се прилага еднакво към всички и незаконните постройки трябва да се премахнат поетапно, независимо дали са в махала или в центъра на града. В противен случай се създава ситуация на беззаконие, каза още той.

Гърмен не е частен случай, подобни проблеми има и на други места. МВР трябва да се намеси, за да се постигне трайно спокойствие в тези райони, заяви Делчев. Единственият начин за интеграция е образованието, коментира той и добави, че като народен представител ще поиска от министъра на образованието списък с конкретните мерки, които се предвиждат за стимулиране на образованието сред малцинствата и за по-тясното му обвързване със социалните плащания.

Основен фокус в реформата в МВР е ограничаването на битовата престъпност. Чрез оптимизация на администрацията ще се освободят повече пари за униформени служители на място, каквото е и желанието на хората, каза Делчев, като добави, че трябва време, за да бъдат усетени промените от гражданите.

На въпрос за местните избори Делчев потвърди, че структурата на „Движение България на гражданите“ в Благоевград е номинирала д-р Венцислав Даскалов за свой кандидат. Реформаторският блок работи за единно явяване на РБ на изборите и до края на месеца трябва да станат ясни кандидатурите по места, допълни депутатът от РБ.

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта