ПАРЛАМЕНТ

Найден Зеленогорски: Не може да се каже какъв проект за конституционни промени ще гласува парламентът в петък, предстои заседание на групата на РБ
Публикувано на 22.07.2015 в Актуално, Акценти, Парламент, прочетено 407 пъти


Никой не би могъл да каже какъв проект за конституционни промени ще се гласува в петък, защото до петък ще се проведат още три-четири заседания на Председателския съвет на Народното събрание. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Има един внесен законопроект, който сме подписали през м.май. Сега се предлага промяна: вместо 6:6, съотношението в колегията на прокурорите да бъде 6:5 в полза на пряко избраните прокурори срещу квотата на Народното събрание. А за съдиите вместо 8:5, съотношението да е 8: 6 с превес на съдиите, избрани пряко, над тези, избрани от Народното събрание. Ако се получи съгласие такъв проект, той ще бъде внесен със 180 подписа, обясни Зеленогорски съобщеното днес по-рано след Председателския съвет в НС.

Съпредседателят на РБ уточни, че реформаторската парламентарна група ще се събере в сряда следобед и ще се проведе Председателски съвет на РБ за консолидиране на позицията на Блока. Разговорите по промените в Конституцията продължават интензивно, каза още Зеленогорски.

Утре в 8.30 часа ще има нов Председателски съвет в парламента, съобщи още той.

 

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта