ПАРЛАМЕНТ

Найден Зеленогорски и Бойка Маринска обсъдиха с НПО промени в управлението на държавата
Публикувано на 22.07.2015 в Актуално, Парламент, прочетено 335 пъти


Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на РБ и заместник-председател на "Движение България на гражданите" и Бойка Маринска, председател на Комисията по взаимодействие с НПО и жалби на гражданите в 43-то Народно събрание участваха днес в среща-дискусия за обратната връзка на гражданските предложения и препоръки, под надслов "Какво трябва да се промени в управлението на държавата". Дискусията се проведе в сградата на парламента.

Различните предложения и препоръки, изложени пред народните представители, са били събрани в резултат на продължителен обществен процес, започнал с национално социологическо проучване, регионални граждански панели и дискусии в градовете Стара Загора, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Ловеч и  София, и след окончателно обобщаване на резултатите.
На срещата с депутатите, представителите на сектора на НПО представиха двете водещи заключения от проучването им - Българските граждани не са разочаровани от демократичната система, а от начина на функциониране на представителната демокрация в страната и близо 80 % от българите не се чувстват адекватно представени, както на местно, така и на национално и европейско ниво.
В рамките на дебата Найден Зеленогорски и Бойка Маринска застанаха зад масово изразената обществена позиция, че българското общество има нужда от повече демокрация и по-широко включване на гражданите в управлението на страната, и ефективно прилагане на европейския принцип на партньорство и граждански контрол.

Маринска призова представителите на НПО да представят предложенията си за промени в текстове на българските закони и да бъдат разгледани от Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с НПО.

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта