ПАРЛАМЕНТ

Димитър Делчев: Депутатите от ДБГ гласуваме промените в Конституцията по съвест
Публикувано на 23.07.2015 в Актуално, Акценти, Парламент, прочетено 589 пъти


Трябва да сме убедени, че предложението за Конституцията е първа стъпка в посока на дълбока съдебна реформа, а не спиране на реформата, категоричен бе Делчев

Една от първите точки от днешното решение на Изпълнителния съвет на ДБГ е, че държим на единството и бихме извървели тази стъпка, ако новият законопроект е в посоката на дълбоката съдебна реформа, която искаме. Това, което подписахме като проект през май, беше отстъпка, тъй като ние искахме по-радикални мерки. Сега се предлага нов компромис и преди да подкрепим каквото и да е, трябва да сме убедени, че с това няма да свърши съдебната реформа и че сега правим само първата й крачка.

Това заяви пред БНР Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и секретар на Парламентарната група на РБ.

Ние сме във властта, за да правим реформи и промяната в Конституцията трябва да е достатъчно дълбока, каза Делчев. Той обясни, че доколко може да се примири с компромис, всеки от депутататите на ДБГ ще прецени по съвест подкрепя ли мерките и достатъчно дълбоки ли са те, каквото е днешното решение на Изпълнителния съвет на партията.

Нашата подкрепа ще зависи от това какъв е текстът, заяви Делчев и добави, че от ДБГ все още не са видели предлаганите текстове и едва след това ще преценят доколко този проект отговаря на изисквания на партията и очакванията на избирателите за истинска съдебна реформа. Според думите му, явното гласуване е основно нещо, което трябва да влезе в тези промени и това ще определи личното му позиция към законопроекта.

Една от първите точки от днешното решение на Изпълнителния съвет на ДБГ е, че държим на консенсуса, а единството на Блока за нас не е под въпрос, каза още Делчев.

Тагове:

СПОДЕЛИ:

 
ЛИЦА
 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта