Актуално

Обществто не е длъжно да бъде компетентно по всички въпроси, но когато и управляващите не са сред компетентните, проблемът става огромен. И така често управляващите ни заливат с фалшиви новини. Ние, гражданите, ги интерпретираме свободно, често като неспециалисти, загубва се фокуса и даваме възможност за замитане на проблема от страна на управляващите.
Съществува ли справедливост ? Не!
Какъв е проблемът?

0
0
0
s2sdefault

Правителството и мнозинството обявиха капитулация в сектор Сигурност, заяви председателят на ДБГ

„Движение България на гражданите“ ще внесе искане за налагане на вето от страна на президента Румен Радев на Закона за частната охранителна дейност. Това реши Изпълнителният съвет на партията.

С приемането на предложения от Министерски съвет проект правителството и мнозинството обявяват капитулацията си в сектор Сигурност, невъзможността си да се справят с опазването на сигурността на българските граждани и тотален отказ да реформират системата, коментира председателят на ДБГ Димитър Делчев.

0
0
0
s2sdefault

Председателят на Постоянната комисия по туризъм към ОбС – Бургас Живко Табаков ще има приемен ден за граждани в централата на „Движение България на гражданите“ – Бургас (улица „Фердинандова“ 2 Б).

Живко Табаков е член и на Постоянната комисия по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации.

Общинският съветник ще се срещне с граждани на 22 януари, понеделник, от 13:30 до 16:00 часа в централата на ДБГ – Бургас.

Записванията се правят на телефон 0888 98 41 16. 

 

0
0
0
s2sdefault

Борисов 3 от самото начало е правителство на лъжата. Истинският коалиционен партньор на ГЕРБ са не Обединени патриоти, а ДПС, с които заедно гласуваха имитационния антикорупционен закон, а вчера прокараха и предложението на Пеевски за покриване на каражбите от КТБ.
Това каза пред БИТ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Правителството доказа, че няма никакво намерение да прави реформи като дори отменя тези, които започнахме, каза Делчев. Той даде пример с отлагането на изискването на провеждане на електронни обществени поръчки и централизирани конкурси в държавната администрация. Тези реформи биха попречили на основната дейност на управляващите да назначават и усвояват, добави той.

0
0
0
s2sdefault

Поскъпването на тока за бизнеса ще доведе до шоково покачване на цените на стоките за хората

"Движение България на гражданите" настоява Министерството на енергетиката да спре да бездейства и да предприеме категорични действия за осигуряване на свободното функциониране на пазара на електроенергия. A КЕВР незабавно да провери има ли картел на свободния пазар и извършва ли се спекула с цените за бизнеса. С  бездействието си държавата подпомага спекулативния скок на цената на тока.

0
0
0
s2sdefault

Очакваме хиляди взискателни туристи, а нямаме леглова база, обяви председателят на комисията по туризъм Живко Табаков

Председателят на постоянната комисия по туризъм към Общински съвет - Бургас Живко Табаков изготви революционна докладна, която ще стимулира стъпването на големи хотелски вериги в Бургас. Световни брандове като Хилтън определено липсват на Бургас и от години се работи за привличането им. Последните индикации са, че няколко големи вериги имат интерес да стъпят тук.

0
0
0
s2sdefault

Лошо управление, злоупотреби и раздут щат застрашават от фалит Университетската болница в Пловдив, това обяви на пресконференция доц. д-р Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“.

0
0
0
s2sdefault
Втори лифт в Пирин? Защо не. Нямаше стратегия за изграждане на курорта. Изгради се леглова база, която надвишава капацитета на ски-зоната. Сега има възможност да се доизгради ски-зона, за да отговаря на легловата база. Дано това да не означава, че ще увеличим легловата база после, за да отговаря на ски зоната и отново в изходна позиция.
 
0
0
0
s2sdefault
Нагоре
Template by JoomlaShine