Актуално

Интервю на Меглена Кунева за радио "Фокус". 

0
0
0
s2sdefault

Тежък удар и компромис от страна на ГЕРБ. БСП намери цаката на Борисов. Изходът от парламентарната криза, в която Борисов и Нинова вкараха държавата е само един – дата за предсрочни парламентарни избори.

Президентът Румен Радев да свика КСНС, на който да бъдe поканена извънпарламентарната опозиция, за да се намери вариант за добро представяне по време на председателството на Съвета на Европейският съюз и да се даде дата за предсрочни избори.

Призоваваме партиите от демократичната общност да спрат със сепаратизма и да започнат градивен разговор за общо явяване на изборите. Всеки ден се вижда, че отсъствието на демократичната общност от Народното събрание е деградивната за страната.

Не бива да се допуска втори път грешката, която остави държавата в ръцете на партии, отлагащи необходимите за държавата реформи и спиращи европейското развитие на България.

0
0
0
s2sdefault

Свидетели сме на безпрецедентно обединение на ДПС, БСП и ГЕРБ зад опита за дискредитиране на най-важната политическа и икономическа реформа в България - приватизацията, довела до установяване на пазарна икономика и свободна стопанска инициатива.  Досега това беше неизменен политически патос на БСП, който предложението на ГЕРБ днес превръща в легитимна политическа алтернатива, отричаща  ползите от всяка реформа, която привежда икономиката и обществото в състояние на ефективност.

0
0
0
s2sdefault

Докладът на ЕК доказва безсилието на управляващото мнозинство за съдебна реформа и борба с корупцията и то в навечерието на българското председателство. Единствените положителни точки са приетите промени под натиска на РБ в предходното Народно събрание.

Всички последващи действия на ГЕРБ и БСП като най-големи парламентарни партии показват единствено сделка за поддържане на статуквото и корупционните практики. Промените без дебат в ЗСВ, непрозрачният избор на членове на ВСС, липсата на електронно правосъдие са само част от действията на ГЕРБ и парламентарните партии в опит за сриване на постигнатото от РБ в 43ото НС.

0
0
0
s2sdefault

Идеята на ГЕРБ и ДПС да се удължи давността на приватизационните престъпления през промени в Конституцията не само, че няма да постигне нищо, но и ще вкара страната ни в черния списък на инвеститорите. След анти-бизнес мерките в бюджета и поставянето на фирмите под удара на новия антикорупционен закон, това е поредната инициатива, с която на бизнеса се казва: „Махайте се от тук”!

0
0
0
s2sdefault

Отбори на четири от 6-те световни сили по информатика - Румъния, Полша, Русия и България пристигат в Шумен за „IX Международен есенен турнир по информатика“, който ще се проведе от 23 до 26 ноември. Шумен ще посрещне над 170 състезатели в това число и отбори от Украйна, Сърбия, Македония, Молдова, Гърция.

0
0
0
s2sdefault

За половин мандат – или две години работа в Столичния общински съвет (СОС) общинският съветник Стефан Марков  не е пропуснал нито едно от 43 заседания в СОС  и е отправил над 100 питания, предложения и писма към столичния кмет Йорданка Фандъкова и други институции.

0
0
0
s2sdefault

ДБГ пое курс към широко обединение. Абревиатурата е РОД. Целта е в него да влязат всички десни партии, граждански организации и хора с демократично мислене. Това е широк фронт на обединение на десните демократични партии, чиито симпатизанти и до този момент боледуват. Така коментира в интервю за Радио Сливен Нет д-р Нина Борова, областен координатор на ДБГ - Сливен и общински съветник в местния парламент, създаването на обединението Реформаторски общности за демокрация.

0
0
0
s2sdefault
Нагоре
Template by JoomlaShine