Актуално

На утрешната сесия на Общински съвет Табаков за последно ще бъде част от групата на РБ

„Готов съм да напусна групата на Реформаторски блок. Решението ми не е продиктувано от това на Националния съвет на нашата партия, а е лично. Причините да желая да напусна групата са много, но чашата преля, когато колегите, подчертавам без мое знание, решиха да присъединят човек от ПП „Солидарност”, заяви на пресконференция пред медиите общинският съветник Живко Табаков.

0
0
0
s2sdefault

ДБГ призовава премиера Борисов, както "даде милиони", по думите му, на полицаите, на надзирателите, на земеделските производители, на кметовете си, да се разпореди за вдигането на заплатите на класическите музиканти в България, които в момента са принудени да живеят с обидно ниски заплати.

Вместо да се увеличава депутатската заплата на всеки 3 месеца, тези пари, могат да бъдат дадени за увеличение на заплатите на музикантите.

0
0
0
s2sdefault

Георги Владов, Милева Димова и Борислав Андонов представиха Младежко ДБГ на редовна среща на съвета на EDS (Европейските студенти демократи), проведена в Рига през април. Срещата премина под надслов “Политическата комуникация в променяща се медийна среда, приобщаване на младите хора с модерни комуникационни стратегии”, на която бяха обсъдени редица проблеми и предизвикателства пред младото поколение.

0
0
0
s2sdefault

Добре е мнозинството общински съветници да не пренебрегват силата на улицата

13 340 души са положили своя подпис в подкрепата на искането за отпадане на ”Зелената зона” през почивните дни в Морската градина, съобщи на извънредна пресконференция общинският съветник и общински председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков, който бе инициатор на подписката.

0
0
0
s2sdefault

"Движение България на гражданите" настоява за оставката на заместник-председателя на Народното събрание на Република България Явор Нотев, заради участието му на руски форум в Крим.

Присъствието на Явор Нотев на подобно събитие в Крим легитимира нарушаването на международното право от страна на руската власт с навлизането на полуострова, което беше причина и за налагането на санкции от страна на ЕС към Русия, подкрепени и от България. Това е недопустимо за представител на европейска държава, още повече в момента на европредседателството.

0
0
0
s2sdefault

ГЕРБ отстъпват от евроатлантическата насоченост на страната, заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите".

По два ключови казуса - Скрипал и Сирия страната ни, въпреки че е председател на Съвета на Европейския съюз, нямаше категорична позиция. Нееднократно Русия е правила опит да се меси във вътрешните работи на други държави и при подобен случай като Скрипал да нямаш категоричност, не е добър сигнал, коментира Делчев. Европа трябва да се противопоставя силно и единно на опитите за нарушаване на демокрацията, в противен случай няма да постигнем нищо, допълни той.

0
0
0
s2sdefault

Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски коментира излизането на партията от Реформаторския блок, което беше официално обявено тази събота. "България е направила своя цивилизационен избор и той е - член на ЕС, член НАТО, западна демокрация, свободен пазар, но за съжаление това, което виждаме в последната година е едно голямо шикалкавене като това относно "случая Скрипал" например.

0
0
0
s2sdefault

Нищо не се решава само с един удар - и в прекия, и в преносния смисъл. Това заяви в предаването ни "Нещо повече" първият български еврокомисар Меглена Кунева, както и евродепутат и бивш български вицепремиер, в коментар на текущата ситуация в Сирия. 

Според Кунева истинско решение може да се намери само ако се имат предвид хората, които живеят в този регион и които страдат години наред. Бившият еврокомисар открои и липса на защита на правата на човека там, както и коментира молбата на върховния комисар по правата на човека към ООН Зейд Раад да бъде изслушан за нарушенията на правата там. 

0
0
0
s2sdefault
Нагоре