Кандидатурата на Манолова е шанс за промяна в София

 

В Общинския съвет ще търсим подкрепа по 3 въпроса – цялостно завършване на Околовръстното и изграждане на вътрешни рингове, борба с мръсния въздух с комплекс от мерки като стимулиране на хората да си купят електромобили, налагане на мораториум върху строежите върху зелени площи и обезщетяване на собствениците на такива. 

Това заяви като приоритети на листата за общински съветници на коалицията „България на гражданите“, съставена от ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите, водачът й Димитър Делчев пред БНТ.

14 години няма Околовръстно, а само обещания, затова центърът на София е задръстен. Днес Борисов каза, че ще напусне политиката като завърши магистрала „Хемус“, ние нямаме нужда от оправдания, за да оставаме по-дълго и затова сме категорични, че в следващите четири години София ще има цяло Околовръстно и ща започне изграждането на вътрешните рингове, обясни той.

Изчисленията ни показват, че така трафикът в центъра ще се намали с близо 50% . А въвеждането на система на т.нар. „умни светофари“ ще облекчи още повече трафика.

Пробемът в София и в цялата страна винаги е бил корупцията. Говорих с кандидата за кмет на ДБГ в Бургас Живко Табаков и той ми обясни, че там паяците са с 15% по-ниска цена от тази в София, къде отиват тези 15% - в джоба на фирми, близки до властта, посочи Делчев.

Водачът на дясно-центристката листа поясни, че подкрепят гражданския кандидат Мая Манолова за кмет на столицата, тъй като в нейно лице виждат човек, който ще работи за промяна в управлението.

Вярвам, че хората в София желаят промяната, Манолова освен, че иска и може да я направи, тя ще може да се опре на съветниците от нашата листа. Тя беше издигната от гражданите, защото показа, че може да носи отговорност и да се бори за каузи. Опитите на БСП да я вкарат в собствената си кампания помагат само на ГЕРБ и вредят на шанса за промяна.

Листата ни е изградена от професионалисти, отворихме я за граждани и само в нея влязоха хора от инициативния комитет на Мая Манолова. Сред кандидатите има и много млади хора, които са готови с енергия да постигнат промяна в модела на управление, който води до толкова некачествени ремонти и София да се отдалечава все по-вече от модерните европейски столици.

Нагоре