Управлението на ГЕРБ в София е изчерпано. Г-жа Фандъкова и нейният екип категорично се провалиха в най-важните за столичани проблеми и е време гражданите да потърсят промяна. Затова ние от ДБГ подкрепихме Мая Манолова за кмет на София. Г-жа Манолова доказа, че има ангажимент към проблемите на хората и съм уверен, че с нейната енергия и нашата подкрепа, София ще стане по-добро място за живот и работа.

Това заяви на среща с граждани в "Подуяне" кандидатът за общински съветник от "Движение България на гражданите" (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите) Денислав Генчев. 

Мой личен ангажимент ще бъде създаването на подходящи условия за масов спорт в нашия град. Десетки спортни площадки в кварталите на София са занемарени и пустеят. Столична община доказа, че не е добър стопанин. Трябва да се търсят възможности за партньорство с частни инвеститори, спортни клубове и неправителствени организации за подобряване на условията за спорт и отдих в София, посочи Генчев.

Мерките, които общината предприе за качеството на въздуха са крайно неефективни и няма да донесат нужните резултати. Зелен билет за градския транспорт е въведен само четири пъти в рамките на последния мадндат. Борбата с изгарянето на битови отпадъци с цел отопление също е неефективна. Например в квартал „Христо Ботев“ от години има струпани купчини със стари дограми и други отпадъци. Ежедневно от там минават десетки общински служители и никой не си прави труда да вземе мерки. Ние от „Движение България на гражданите“ бяхме едни от първите, които повдигнахме темата с качеството на въздуха и справянето с този проблем ще бъде една от основните ни задачи, категоричен е кандидатът.

Ще работим също и за публично и прозрачно управление на София. Гражданите имат право да знаят как се изразходват техните средства и да могат да упражняват контрол.
Това ще намали условията за корупционни практики и ще даде положителен резултат във всички дейности, които се финансират с парите на софиянци – ремонти на улици и тротоари, изграждане на детски градини и градини, чистота, посочи Генчев.

Столичната и районната администрация трябва да работи много по-бързо и ефективно и в услуга на гражданите. Вместо хората да подават куп безсмислени молби, заявления и декларации, да могат да правят това с мобилно приложение и да следят движението на своите преписки в реално време. Както стана популярно по време на нашата кампания „услуги с клик, вместо в плик”, каза още той.

Нагоре