Национални

Интервю на Меглена Кунева за радио "Фокус". 

0
0
0
s2sdefault

Тежък удар и компромис от страна на ГЕРБ. БСП намери цаката на Борисов. Изходът от парламентарната криза, в която Борисов и Нинова вкараха държавата е само един – дата за предсрочни парламентарни избори.

Президентът Румен Радев да свика КСНС, на който да бъдe поканена извънпарламентарната опозиция, за да се намери вариант за добро представяне по време на председателството на Съвета на Европейският съюз и да се даде дата за предсрочни избори.

Призоваваме партиите от демократичната общност да спрат със сепаратизма и да започнат градивен разговор за общо явяване на изборите. Всеки ден се вижда, че отсъствието на демократичната общност от Народното събрание е деградивната за страната.

Не бива да се допуска втори път грешката, която остави държавата в ръцете на партии, отлагащи необходимите за държавата реформи и спиращи европейското развитие на България.

0
0
0
s2sdefault

Доброто управление в Добрич се забелязва и на национално ниво, каза председателят на ДБГ Димитър Делчев

Реформаторските общности за демокрация - РОД са платформа за обединение на партии и граждани, желаещи развитие не само в Добрич, но и в останалите общини, каза Йордан Йорданов, кмет на град Добрич и областен координатор на „Движение България на гражданите“, на пресконференция, на която присъстваха председателят на ДБГ Димитър Делчев, общинските съветници от РБ в Добрич Нивелин Радичков, Михаел Игнатов, Георги Друмев, д-р Явор Милушев и Силвия Колева, член на Националния съвет на ДБГ, както и председателят на Съвета за местни политики към ДБГ Даниела Русева.

0
0
0
s2sdefault

Реформаторските демократични общности по места ще включат всички партии от дясно-център, НПО, граждани, които искат да работят за промяна на модела и прозрачно управление. Подобни обединения вече има във всички общини, в които реформаторската общност победи на последните местни избори и там хората продължават да работят заедно.
Това каза пред БНТ Найден Зеленогорски, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“.

0
0
0
s2sdefault
Нагоре
Template by JoomlaShine