Национални

ПОКАНА

За Пето Национално събрание
на Политическа партия Движение България на гражданите

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Националният съвет на ПП “Движение България на гражданите“, съгласно чл. 30, т. 3 и чл.31 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Устава на партията, на свое редовно присъствено заседание, проведено на 15.01.2023 г. дистанционно чрез видеоконферентна връзка посредством програма ZOOM, реши:

Свиква Национално събрание на 26.02.2023 г. от 13:00 ч. в Интер Експо Център, бул. "Цариградско шосе”, №147 в град София, при следния дневен ред:
1. Отчет на Председателя на ПП „Движение България на гражданите” и проект за политическа резолюция;
2. Обсъждане и приемане на промени в Устава на партията;
3. Обсъждане и приемане на правила за избор на Председател и членове на Национален и на Контролен съвет на „Движение България на гражданите”;
4. Избор на Избирателна комисия;
5. Избор на председател на ПП „Движение България на гражданите”;
6. Избор на членове на Национален съвет и на Контролен съвет на партията;

Регистрацията на делегатите започва в 11:00 ч.

Събранието е свикано по инициатива на Националния съвет.

"Действаме за по-добра България".

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

По повод признаването на Донецка и Луганска народна република от Русия за независими държави

Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите“ приемаме признаването на Донецка и Луганска народна република от Русия за грубо нарушение на международното право. Призоваваме за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност, на който Президентът всички министри и ръководителите на Народното събрание и парламентарни групи да осъдят решението на руското правителство и да предложат на ЕС и НАТО реципрочни икономически санкции, от които България да бъде част.

Като проевропейска партия, която отстоява спазването на международното право, оценяваме, че с този си акт властта в Русия едностранно се отказа от деескалация на конфликта в Украйна. Той се явява продължение на агресията в Грузия през 2008 г. и Крим през 2014 г., когато руски военни нахлуха на територията на други държави в нарушение на международното право.

В ХХI век е недопустимо използването на военна сила за прекрояване на държавни граници. Призоваваме за решителни единни действия за възстановяване на териториалната цялост на Украйна, както от страна на българските власти, така и в рамките на съюзите, в които членуваме.

България трябва да бъде активна в създаването на кибер батальон за противодействие на кибер и хибридни атаки и да завърши в бърз порядък формирането на боен батальон. Тази криза е шанс за страната ни да прекрати енергийната си зависимост от Русия, като договори нови източници на природен газ и енергия.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Уважаеми членове на ПП "Движение България на гражданите",

Уведомяваме ви, че във връзка с предстоящите на 4.04.2021 г. парламентарни избори е необходимо да бъдат напрaвени номинации за кандидати за народни представители от ПП „Движение България на
гражданите”.

Съгласно Устава, номинациите в съответния избирателен район се извършват от общински събрания на територията на областта. Във връзка с извънредното положение, провеждането на общински събрания не е препоръчително. За да бъде спазен Устава, ИС на ДБГ предлага следната процедура:

Право да номинира кандидат за народен представител от ПП „Движение България на гражданите” има всеки член на партията. Всяко предложение трябва да бъде изпратено по е-mail до областния координатор в съответния избирателен район в срок до 12.02.2021 г.

В срок до 14.02.2021 г. областните координатори изпращат до ИС на ДБГ обобщен списък с номинациите за съответния избирателен район.

За кандидат за народен представители може да бъде издигнат всеки член на партията, както и обществени и граждански фигури, които споделят ценностите на партията и отговарят на условията поставени от законите на
страната.

ИС на ПП "Движение България на гражданите"

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

В своя позиция Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" предупреждава, че планираните промени в Изборния кодекс ще бетонират контролирането на гласове на избори. Намерението за премахване на машинното гласуване от кодекса и замяната му с машинно броене е вредно.

Технологията на машините за гласуване ограничава контролирането на вота чрез снимане на бюлетината в тъмната стаичка или гласуване тип „индийска нишка“. Невъзможно става и използването на „симпатично мастило“ или тайно нанасяне на отбелязвания върху бюлетината. При машинното броене това не е така, защото хартиената бюлетина и всички измами, свързани с нея, остават, пише в становището на партията.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре