Национални

ДБГ призовава премиера Борисов, както "даде милиони", по думите му, на полицаите, на надзирателите, на земеделските производители, на кметовете си, да се разпореди за вдигането на заплатите на класическите музиканти в България, които в момента са принудени да живеят с обидно ниски заплати.

Вместо да се увеличава депутатската заплата на всеки 3 месеца, тези пари, могат да бъдат дадени за увеличение на заплатите на музикантите.

0
0
0
s2sdefault

"Движение България на гражданите" настоява за оставката на заместник-председателя на Народното събрание на Република България Явор Нотев, заради участието му на руски форум в Крим.

Присъствието на Явор Нотев на подобно събитие в Крим легитимира нарушаването на международното право от страна на руската власт с навлизането на полуострова, което беше причина и за налагането на санкции от страна на ЕС към Русия, подкрепени и от България. Това е недопустимо за представител на европейска държава, още повече в момента на европредседателството.

0
0
0
s2sdefault

ГЕРБ отстъпват от евроатлантическата насоченост на страната, заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите".

По два ключови казуса - Скрипал и Сирия страната ни, въпреки че е председател на Съвета на Европейския съюз, нямаше категорична позиция. Нееднократно Русия е правила опит да се меси във вътрешните работи на други държави и при подобен случай като Скрипал да нямаш категоричност, не е добър сигнал, коментира Делчев. Европа трябва да се противопоставя силно и единно на опитите за нарушаване на демокрацията, в противен случай няма да постигнем нищо, допълни той.

0
0
0
s2sdefault

Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски коментира излизането на партията от Реформаторския блок, което беше официално обявено тази събота. "България е направила своя цивилизационен избор и той е - член на ЕС, член НАТО, западна демокрация, свободен пазар, но за съжаление това, което виждаме в последната година е едно голямо шикалкавене като това относно "случая Скрипал" например.

0
0
0
s2sdefault
Нагоре