Излизаме от тези избори в добра кондиция, каза Кунева и благодари на структурите на ДБГ за активното участие в изборите

ДБГ няма да участва на политическо ниво при завъртане на рулетката и няма да приема мандат. Това каза при откриване на първия Национален съвет на ДБГ в София лидерът на партията Меглена Кунева. Тя призова за фронт срещу популизма и вулгарността в политиката. ДБГ по никакъв начин няма да се плъзне по популизма, независимо дали идва от ляво, дясно, или е националистически, каза Кунева и призова форума да даде мандат на ръководството за приоритетите на ДБГ в парламента и при политическите консулатции за сформиране на правителство, както и за укрепването на РБ.

Тя определи резултата от президентските избори като вот на доверие към участието на ДБГ в управлението и добави, че очаква мандат за позицията на ДБГ на преговорите при президента, решения за преодоляване на кризата, за експертен кабинет в рамките на този парламент, както и за служебен кабинет.

Теоретично на РБ може да бъде връчен третият мандат, но връщането му е най-нормалното и последователно решение, подчерта Кунева. Тя добави, че не е трябвало да се обвързват резултатите от парламентарните избори с политическата устойчивост на управлението – от 1989 г. досега България е имала само 3 правителства с пълен мандат, припомни още тя.

Кунева бе категорична, че ДБГ припознава своята сериозна роля в укрепването и конослидирането на РБ в следващите месеци, защото Блокът има потенциал и капацитет. Всички ние трябва да направим РБ силен, стабилен, устойчив проект, каза Кунева и даде висока оценка на структурите на РБ в отминалите президентски избори. Ако няма ръка, която да не трепери и ум, който да предвижда 20 години напред, няма как да се развиваме добре като държава, част от ЕС. Затова днес е време за лидери и за противопоставяне на популизма, завърши обръщението си към националното ръководство Кунева.

Националният съвет продължава с дискусии, решения и набелязване на приоритетите на ДБГ. В 14:30 ч. днес е пресконференцията на Кунева и ръководството.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре