Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева връчи на осем учители наградата на МОН „Константин Величков“. Преподавателите бяха избрани от комисия в министерството след предложения на директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена. Отличените педагози получиха грамота и по 1000 лева парична награда.

Министърът поздрави наградените педагози и заяви, че трудът на българския учител не трябва да се почита само на 1 ноември и 24 май. „Вие сте тези, от които зависи какво общество ще имаме след години. Не само какви знания и умения ще имат децата ни, но и какви ценности, какви хора ще са“, каза Кунева. Тя беше категорична, че основен ангажимент й е връщането на авторитета на преподавателите. Изключително важно е да използваме всеки случай и министерството, и обществото да ви кажат „Благодаря“, добави Меглена Кунева.

Призът „Константин Величков“ е учреден през 2005 г. и традиционно се дава по случай 1 ноември - Ден на народните будители, за високи постижения и принос за развитие на образованието.

Наградите тази година получиха преподаватели от Враца, Плевен, Казанлък, Велико Търново, Монтана, Търговище, с. Коларово от община Петрич и София.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре