Делегатите на Петото национално събрание на „Движение България на гражданите" избраха Йордан Йорданов за председател на партията. От трибуната Йорданов оповести курса на ДБГ за следващите месеци: „Наша задача като партия ще бъде да затвърдим и отстояваме в България важната икономическа, културна и социална роля на регионите. Ние трябва да бъдем платформата, която обединява регионите и местните власти. Защото точно те са добавена стойност в процеса на европейската интеграция.“

Йордан Йорданов подчерта, че е време да променим начина на мислене за партийния живот в България. В този политически хаос единствената стабилна институции са местните власти. „Считам, че трябва да бъдем младежки амбициозни. Доста рани понесохме от своето израстване и затова сме разумни. Ние можем да бъдем онзи обединител център – дясно, от който България се нуждае.“

Приветствие към делегатите отправи г-жа Меглена Кунева. „Предстоят местни избори и решението ДБГ да се фокусира в тях е правилно“, коментира тя.

Димитър Делчев, призова за запазване на почтеността и ценностите на справедливостта и демокрацията. „Предстоящите местни избора са важни както за ДБГ, така и за страната. За първи път от 33 години бъдещето на страната ни ще се определи от избори за кметове, а не за депутати. За първи път имаме шанс да градим държавата си от долу на горе, като истинска стабилна сграда“.

Йорданов беше избран единодушно от гласувалите делегати. Изборът потвърди факта, „Движение България на гражданите“ да има най-младия председател на политическа партия в България.

Йордан Йорданов е роден през 1987 г. в Добрич, завършил е икономика в УНСС, и Schiller International University, САЩ специалност MBA-International Business. Йорданов е кмет на град Добрич от 2015 г.

Делегатите избраха нови членове на Националния и Контролния съвет на партията:

Национален съвет на ДБГ:

Антоанета Георгиева
Бисер Манолов
Бисерка Йовчева
Бойка Маринска
Борис Георгиев Борисов
Боряна Тодорова
Ваня Гълъбова-Жекова
Васил Стоянов
Владислав Владимиров
Даниел Стоянов Йорданов
Денислав Генчев
Диана Тапалилова
Димитър Делчев
Димитър Димитров
Димитър Танев
Елена Николова
Емил Дерменджиев
Живко Табаков
Иво Атанасов Стоянов
Йордан Йорданов
Йордан Памуков
Константина Стоянова
Лидия Гимишева
Маргарита Илчева
Методи Методиев
Нивелин Радичков
Николай Колев
Николай Хаджийски
Нина Борова
Нина Цонева
Райко Масларски
Светлозар Чичиков
Свилен Вълканов
Тошко Симеонов Стоев
Христослав Христов
Христофор Крумов

Контролен съвет на ДБГ:

Атанаска Драгнева
Веселина Кирилова
Васил Манченко
Виолета Стоянова Ганева
Зорница Крушарска
Иво Савов
Мария Петрова Табакова
Михаел Игнатов
Младен Гинев
Олга Милчалиева
Траян Господинов

На страницата на ДБГ във Фейсбук можете да намерите видеа от речите на Йордан Йорданов и Димитър Делчев пред делегатите на Петото национално събраниe.

https://www.facebook.com/grajdani.bg

Пресофис, 26 февруари 2023 г.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре