РЕЗОЛЮЦИЯ

На V-то Национално събрание на ПП ДБГ

26.02.2023 г.

Ние, делегатите на Петото национално събрание на „Движение България на гражданите“:

Като отчитаме, че ДБГ се създаде и разви като устойчива дясно-центристка партия с дългосрочна визия за развитието на страната, със споделени евроатлантически ценности;

Като потвърждаваме нашата готовност за задълбочаване на сътрудничеството с гражданското общество и утвърждаване на партията като платформа за успешна публична реализация на млади, граждански активни и професионално компетентни хора;

Като даваме положителна оценка на усилията на ДБГ за разбиване на феодалния модел на управление в страната и общините,

Потвърждаваме нашата решителност да работим за повишаване на доверието в хората, които ни олицетворяват, както й за вътрешното укрепване на ДБГ и за развитие на нейното участие в местната и националната власт.

Заявяваме, че ще работим членство на България в Шенгенското пространство и Еврозоната. Като част от цивилизования свят, България трябва да подкрепя с хуманитарна помощ, техника и военни средства Украйна, като по този начин допринася за възстановяването на международно признатите й граници от преди войната и преустановяване на нарушенията на международното право. Държавното ни ръководство трябва да положи всички усилия за постигане на мир.

Отчитаме, че продължаващата 2 години политическа нестабилност води до огромни пропуснати ползи за България. Провалените опити за установяване на стабилно демократично управление отвориха вратата на евроскептицизма, популизма и политическата безидейност. За да започне наново да се гради, считаме, че е необходим нов подход за правене на политика на база общи демократични ценности.

Вярваме, че за да има устойчиво управление трябват реални действия за повишаване на качеството на живот на българските граждани чрез ефективна борба с корупцията, инвестиции в частния сектор и ограничаване на разхищенията в администрацията, решителна модернизация на всички сфери от обществения живот и добро образование.

Изразяваме нашата увереност, че най-важната задача на демократичната общност в България е да изгради платформа, която предлага нов модел на управление, а не поредното повторение на старите корупционни методи. Провеждането на ефективни реформи трябва веднъж за винаги да замени обикновеното говорене за реформи. Решаването на тази задача ще определя коалиционното поведение на ДБГ на следващите местни и очаквани предсрочни парламентарни избори. Даваме мандат на Националния съвет на ДБГ да започне усилена подготовка на партия за участие в местните избори през есента на 2023 година.

Призоваваме нашите членове и съмишленици да гласуват на предстоящите парламентарни избори по съвест в подкрепа на демократичната общност.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре