Докато разследванията за корупция са само по телевизията, никой няма да повярва, че се води реална борба, каза пред Евроком Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Румънският модел не е „бой по всички“, както хора от подземния свят прокурорстват от 25 години, а означава независим орган, който да се бори с корупцията. Такъв ние предложихме с антикорупционния закон, внесен от г-жа Кунева, но ГЕРБ го оставиха „на трупчета“ половин година, а останалата "работа я свършиха" патриотите, отказвайки да гласуват включването му в дневния ред, припомни Делчев. Не съм оптимист, че същите два субекта сега ще поискат силен антикорупционен закон, затова гражданското общество трябва да окаже сериозен натиск, допълни той.

Не спирам да получавам сигнали за партийни назначения, изсичане на гори, прикривани от корумпирани служители, които дават своя принос към партийните каси и това е знак, че трябва да продължим борбата за радикални действия срещу корупцията, каза още Делчев.

Попитан за предложението на ДБГ за изграждане на система, информираща гражданите за качеството на водата и въздуха, Делчев отговори, че голяма част от общинските съветници на ДБГ вече са започнали да проверяват възможностите за публикуване на тези данни на местно ниво, а той е отправил питане към министъра на здравеопазването за възможността за създаване на единен национален регистър.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре