Парламентарни

Така написан новият антикорупционен закон е неефективен и няма да даде добри плодове, коментира Найден Зеленогорски, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите”. Заедно с Живко Табаков, член на Националния съвет на ДБГ и общински председател, както и областния координатор на партията Стоян Грозев дадоха пресконференция в Бургас.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Реформаторският блок ще има депутат от Пазарджик в новия парламент

Бойка Маринска е депутат от 13-и Пазарджишки избирателен район в 43-ото Народно събрание. За 2 години работа в парламента отчита 40 внесени законопроекта и 50 промени в Закона за предучилищното и училищното образование. Оглавяваше Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Бе член на Комисията по образованието и науката. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

- Госпожо Маринска, за първи път бяхте депутат. Това за Вас шанс ли бе, или мисия?
- Всеки човек се ражда със своята мисия на Земята. На всеки мисията е преди всичко да създава – да бъде родител, откривател, творец…. По този начин той е полезен за обществото и остава следа. Дали присъствието ми в Народното събрание е било мисия? Не, то се превърна в такава. Защото моето лично усещане през целия 2-годишен мандат е че съм в парламента, не назначена от някого, а избрана от близо 7000 избиратели, към които аз съм поела ангажимент. И днес не се срамувам! Има какво да кажа, има какво да покажа!?

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

– Г-н Танев, как оценявате работата на 43-то Народно събрание като цяло?

– Според мен, работата на 43-то НС беше трудна. Парламентът се състоеше от 8 политически субекти и тази негова фрагментарност беше причина трудно да се намира консенсус по основни и важни въпроси. Това се видя още в самото начало, при формирането на правителството. Още тогава ние от Реформаторския блок смятахме, че присъствието на АБВ във властта не е удачно. По-късно тази наша теза се доказа и съвсем логично представителите на тази партия се оттеглиха от постовете, които заемаха в управлението.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре