Депутатът и председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Найден Зеленогорски ще представи проблема със сградата на Районния съд в Червен бряг пред министъра на правосъдието Екатерина Захариева и финансовия министър Владислав Горанов. Това обяви той след края на приемния си ден в Червен бряг и след среща с кмета на Общината инж. Данаил Вълов и председателя на съда Виолета Николова, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

 

„По предварителни оценки за цялостна реконструкция на сградата на бившия ГУМ, където да се премести съдът, са необходими около 1.5 млн. лв. „Очевидно главният въпрос е дали Министерството на правосъдието може да заложи тази сума в бюджета си за 2016-а, защото, за съжаление, бюджетът вече е готов. Прехвърлянето на собствеността между Общината и Министерството няма да е проблем“, каза Зеленогорски. Идеята е да се направи размяна – ГУМ, който е собственост на Общината, да се прехвърли на МП, а сградата на Районния съд да стане собственост на Община Червен бряг.

Народният представител се ангажира да помогне и Отделението по неврология към МБАЛ – Червен бряг да получи второ ниво на компетентност, за да поеме максимален брой случаи, вместо да изпраща пациенти в Плевен. Това е поискал по време на срещата си с него управителят на болницата д-р Цветан Костадинов. Ще запозная министър Петър Москов с идеята, за да се получат максимално бързо необходимите разрешения, каза Зеленогорски.

Източник: plevenzapleven.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре