Позиция на ДБГ

Свидетели сме на безпрецедентно обединение на ДПС, БСП и ГЕРБ зад опита за дискредитиране на най-важната политическа и икономическа реформа в България - приватизацията, довела до установяване на пазарна икономика и свободна стопанска инициатива.  Досега това беше неизменен политически патос на БСП, който предложението на ГЕРБ днес превръща в легитимна политическа алтернатива, отричаща  ползите от всяка реформа, която привежда икономиката и обществото в състояние на ефективност.

0
0
0
s2sdefault

Докладът на ЕК доказва безсилието на управляващото мнозинство за съдебна реформа и борба с корупцията и то в навечерието на българското председателство. Единствените положителни точки са приетите промени под натиска на РБ в предходното Народно събрание.

Всички последващи действия на ГЕРБ и БСП като най-големи парламентарни партии показват единствено сделка за поддържане на статуквото и корупционните практики. Промените без дебат в ЗСВ, непрозрачният избор на членове на ВСС, липсата на електронно правосъдие са само част от действията на ГЕРБ и парламентарните партии в опит за сриване на постигнатото от РБ в 43ото НС.

0
0
0
s2sdefault

Идеята на ГЕРБ и ДПС да се удължи давността на приватизационните престъпления през промени в Конституцията не само, че няма да постигне нищо, но и ще вкара страната ни в черния списък на инвеститорите. След анти-бизнес мерките в бюджета и поставянето на фирмите под удара на новия антикорупционен закон, това е поредната инициатива, с която на бизнеса се казва: „Махайте се от тук”!

0
0
0
s2sdefault

Националният съвет на „Движение България на гражданите“ избра единодушно състава на Изпълнителния съвет, който е оперативният ръководен орган на партията.

Председателят на ДБГ Димитър Делчев предложи на НС в състава на ИС да влязат повече представители на местните структури, както и младежкото ДБГ.

0
0
0
s2sdefault

Ние, членовете на Националния съвет на „Движение България на гражданите“:

Като отчитаме, че ДБГ се създаде като алтернатива на порочния модел за управление и се разви като силна дясна партия, член на ЕНП, споделяща евроатлантическите ценности;

Като оценяваме отрицателно застоя в страната, резултат от безпринципната коалиция на ГЕРБ с партии от националистическия спектър като Атака и подкрепяна тайно от БСП и ДПС и на национално ниво, и в десетки Общински съвети;

0
0
0
s2sdefault

Липсва политическа воля за борба с корупцията и това се видя при провала на заседанието на КСНС. Реални действия за борба с корупцията отново няма. Политиката на отлагане с цел смазване на борбата с корупцията продължава. Пародийните опити обществото да бъде убедено в обратното, могат да заслужат „Златна Малинка“, ако такова се дава за имитация на реформи.

0
0
0
s2sdefault
Нагоре
Template by JoomlaShine