Лобистките промени в Закона за приватизационен и следприватизационен контрол, които ГЕРБ и ОП предложиха, и от които Борисов впоследствие се разграничи, изкараха наяве сериозни проблеми около приватизационните сделки в последните 10 години.
ДБГ призоваваме прокуратурата и ДАНС да проверят всички приватизационни сделки, сключени през последните 10 години от ГЕРБ и БСП, като да покажат пред обществото неизпълнението на договорите и отговорните за това лица. Става въпрос за много повече от 58 млн. лева от парите на данъкоплатците, като се съберат неустойките по всички приватизации през последните 10 години.

Проектозаконът за приватизацията имаше спешна нужда от вето, за каквото призовахме още миналата седмица и президентът наложи днес. Това, обаче, няма да спре мнозинството в НС да спечели малко време и да намери нов начин да опрости задълженията, като по този начин обслужи икономическите си обръчи и ощети всички останали данъкоплатци.

Последващо и премиерът Борисов, и лидерът на фалшивата опозиция, подкрепила мълчаливо поправките, Корнелия Нинова се сетиха да спасяват имиджа си на "народни хора" и се разграничиха от чистия лобизъм на техните групи, за който от ДБГ сигнализирахме веднага.

Поправката „Домусчиев“, както я нарекоха редица медии и граждани, показа зависимости в мнозинството и правителството, които по всичко личи стигат до най-високо ниво.

Предвид очерталото се мнозинство на опозиция и управляващи по темата, е въпрос на време депутатите да намерят нов начин за удовлетворяване на интересите на приватизаторите, затова компетентните органи трябва да започнат незабавно разследване на сделките.

Вместо да разследват всички приватизационни сделки, ГЕРБ се опита да амнистира тези, които са извършени при тяхно управление. Това е висша степен на политическо двуличие, което показва, че управляващи и опозиция са в коалиция винаги, когато трябва да си разделят милионите на няколко олигарха.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре