Изключително важно е за Плевен е да стане отворен град през АМ „Хемус“ и действащо летище за граждански полети, както и през пристанище, което имаме наблизо, заяви зам.-председателят на Движение България на гражданите Найден Зеленогорски по време на честването на празника на града. Това, заедно с развитието на Медицинския университет, ще промени трайно ситуацията в Плевен, добави той.

 

Ние от ДБГ подкрепяме идеята за възстановяване на висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и призоваваме депутатите от плевенския район да гласуват „за“ предложението в Народното събрание, коментира на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен Найден Зеленогорски. Той подчерта, че тази стъпка е изключително важна за Плевен и областта и независимо кой от коя политическа сила е, трябва да подкрепи възстановяването на висшето военновъздушно училище. Зеленогорски подчерта, че ДБГ подкрепя модернизирането на Българската армия и смятат, че трябва да се изпълняват ангажиментите към НАТО. За нас, подчерта Зеленогорски, българският национален интерес може да се реализира единствено през участието ни в НАТО и ЕС.

Авиоекспертът и член на ДБГ Валери Илиев подчерта, че висшето военновъздушно училище е важна част от икономиката на плевенския регион. Той повдигна и темата за това отново край Плевен да има летище за граждански полети като добави, че по света е нормално на едно летище да се съвместяват самолети за военна и гражданска авиация.

Найден Зебеногорски подчерта, че Движение България на гражданите оценява високо всичко позитивно, което се случва в Плевен. В този смисъл сме доволни, че подкрепихме кандидатурата на г-н Георг Спартански за кмет на града. Той е един изключителен кмет, който стъпва на това, което е създадено и го надгражда. Бихме били искрено щастливи, ако г-н Спартански се кандидатира за следващ мандат. Това е негово лично решение, но ние бихме го подкрепили категорично, ако реши да го направи, заяви зам.-председателят на ДБГ.

Найден Зеленогорски, заедно с Христо Таслаков – председател на ДБГ – Плевен, отбелязаха, че има няколко теми, по които не биха искали да премълчават. Едната е закриването на пленера по скулптура, а другата е опита за блокиране, а в последствие намаляване на средствата за провеждане на фестивала на духовите оркестри в Плевен. Надявам се, че следващият Общински съвет ще възстанови пленера по скулптура, който е един от начините за отваряне на Плевен към културата на света, каза Зеленогорски.

Той допълни, че от ДБГ подкрепят финансово провеждането на фестивала на духовите оркестри.

За нас културата на Плевен е изключително постижение и бихме се надявали, че този Общински съвет, както и следващият, ще работят в единство с прекрасните идеи на кмета и администрацията, подчерта Найден Зеленогорски.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре