Листата за общински съветници на Движение България на гражданите, ЗНС, НДСВ и Път на младите поставяме „лош 1“ за преписване на програмата на Йорданка Фандъкова. Заложените точки в уж новата й платформа всъщност са копирани от други кандидати. Очевидно г-жа Фандъкова е харесала речта на опонента си Мая Манолова, която на 23 септември обяви програмата си за изграждане на модерни паркинги в София и конкретните места за 5 буферни паркинга до спирките на метрото. Завършването на строящия се от ГЕРБ вече 14 години Околовръстен път и започване на вътрешен градски ринг също присъстваха в основните приоритети на Манолова. В изказването си вчера настоящият кмет от ГЕРБ преповтори тези мерки като ключови, което не беше новост в тази кампания.

 Вече три мандата Фандъкова не направи крачка към въвеждането на електронна община, но това не й попречи да го включи в програмата си

след като се видя одобрението на гражданите към сходните предложения на Манолова. За толкова години кметът беше далеч от хората, но сега обещава приемни. Не се намери решение за проблема на жителите на Горубляне, които до преди месец не бяха получили и 1 лв. обезщетение за земите си, но предизборно и това се обещава от ГЕРБ.

Впечатление прави и включването на мерки, които общината е задължена да изпълнява, като миенето на улиците и мерките за чист въздух. Това реално се случи, когато бе принудена от съда да го върши.

Откриваме и много прилики с по-рано публикуваните програми в частта с развитието на кварталите, за които общината чак сега се сети, ремонта на
тротоарите в София, мерките за по-чист въздух и по-строгия контрол за спазването на правилата в София.

Ние от ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите сме убедени, че независимо от записаните мерки в програмата на кмета на ГЕРБ г-жа Фандъкова, нищо във феодалния модел на управление на Столична община няма да се промени, както не се промени през последните 14 години. Смятаме, че за да има истинско демократично управление в името на хората, трябват искрени действия за промяна, както в Столичния общински съвет, така и по отношение на кметското място с кандидатурата на Мая Манолова.

Заложените като „нови“ приоритети в програмата на Фандъкова са все неща, които един кмет за 10 години би трябвало отдавна да е свършил. И извеждането им като приоритети означава, че госпожа Фандъкова признава, че не е успяла за 10 години да се справи със задължителните неща, които
трябва да има всяка столица. Още колко години трябва да чакаме ГЕРБ, за да имаме нормална столица, питат от листата на ДБГ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре