Завършване на Околовръстното шосе в София и изграждане на градски рингове вътре в града – само така ще се облекчи движението в центъра на столицата и няма да се седи с часове в километрични задръствания.

Това заяви водачът на листата за общински съветници от коалиция „България на гражданите“ Димитър Делчев.

 Днес той бе на среща с избиратели пред Софийския университет заедно с Мая Манолова, където двамата представиха идеите си за промяна на София пред студенти от университета.

Коалиция „България на гражданите“ подкрепя кандидатурата на гражданския кандидат за кмет и в Общинския съвет ще подкрепя концепцията й за града.

След това Димитър Делчев бе на Орлов мост, където не само в пиковите часове, а от сутрин до вечер се образуват колони от автомобили.

„Най-натовареното кръстовище в София е Орлов мост. А защо е така? Понеже цялото движение минава оттук – от Младост до Люлин, булевардите „Тодор Александров“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Цариградско шосе“, „България“. Затова е адски шумно и въздухът е мръсен“, обясни Делчев.

Лидерът на „ Движение България на гражданите“ припомни, че 14 години ГЕРБ обещават да изградят цялостно околовръстно, а това не се случва и е крайно време с нов кмет проектът да бъде завършен.

„Много е важно започването на градските рингове. Така че движението да не минава паразитно през центъра, а хората да използват ринговете през „Каблешков“ и „Тодор Александров“. Време е някой да поеме ангажимент за тях. Ние от ДБГ, ЗНС НДСВ и „Път на младите“ ще се ангажираме с тази задача“, заяви Делчев.